Search This Blog

Friday, September 26, 2008

Бришење “спам“ од нашиот “меил инбокс“ ...

Во насловот имам три странски збора ... за “меил инбокс“ лесно ке најдам некаков превод, но за “Спам“ - тешко ... ете зошто е точно моето тврдење дека културниот идентитет е динамичка/менлива категорија ...

читај повеќе »

Туку да се вратам на тоа што сакав да кажам ... На нас македонците многу ни е лесно да бришеме спам од нашиот меил-инбокс ... зошто ... на пример јас дневно имам околу 70 спам пораки ... дијагонално ги прегледувам да не залутала некоја вистинска порака во спам пораките ... бидејки знае и тоа да се случи ... веднаш ги отфрлам оние кои се на кинески и арапски ... :) ... Оние на англиски кои се претежно околу сексот лесно се препознаваат ... прво се на англиски - кој е нели различен од македоснкиот ... значи останува да се проверат македоските т.е. кириличните спамови кои се релативно малку ...

Лесно ни е нам со спамот ... замислете си како им е на кинезите кои користат активно англиски ... тие богами се помачуват да го избришат спамот ...

Сепак, внимавајте кога го бришете спамот ... знае да се подкрадне грешка и вистински меил да залута во спам ...

No comments:

Blog Archive

Site Meter