Search This Blog

Sunday, September 28, 2008

“Баг“ на blog.com.mk ... нема UNDO .... автосејф ... дете што не плаче не добива цицка ..

Сношти по стоти пат се изнервирав кога пишувајки директно во едиторот на blog.com.mk ... заборавив предходно да го сочувам записот и притиснав на зачувај ... одеднаш ми се прикажа најнесаканата порака кога пишувам нов пост ... “terminejt bikoz of ...“ ... ова често се случува кога пренесувам дел од слики да речеме кои содржат линк или пермант линк ... и не е проблемот во тоа што не сака да го сочува иако истото го сочувува на Блогспот да речеме ... проблем е што се` што си напишал се брише ... нема UNDO ....

читај повеќе »

Ке се сети ли творецот на платформата да не поштеди од нервозите ... еднашка запипшана мисла неможе во потполност да се повтори колку и да сакаме ... тоа е до уникатноста на нашите мисли кои се потикнати од идејата водилка ...

На сите едитори на други платформи не се случува ова ... се работи за мал напор кој ке не поштеди од нервози ... се надевам дека домаќинот на blog.com.mk ке ме свати правилно ... добро би дошла и ваша подршка изразена во коментари или ваши постови за темата ... дете што не плаче не добива цицка ...

Да, ке заборавев ако веќе нешто менува добро е да уфрли и автосејв ... го има по другите платформи ... одвреме навреме на пет минути да речеме се автосефува текстот ... и воколку снема струја да речеме или се укочи вашиот компјутер тоа останува запишано и се враќа кога повторно ке го стартувате компјутерот ...

1 comment:

Anonymous said...

Ого/Ничего себе

Blog Archive

Site Meter