Search This Blog

Saturday, September 27, 2008

МАК ВИДЕО

http://makvideo.net/images/logo.gif

Денеска бев замолен да напишам пост за првиот МК сајт - видео портал, кој се бави со подигање на Македонско видео ... Го разгледав малку сајтов и еве ја мојата промоција ...

читај повеќе »

Еве го нивниот Манифест - по узор на крушевскиот ...

  • Скоро секоја земја во светот има барем по еден видео сајт за споделување на видеа на сопствениот јазик, па си рековме ете и Македонија нека има. И еве направивме еден. Сајт кој што ќе овозможи видео и аудио споделување од македонци за македонци и тоа само на македонски. Така се роди идејата, која за брзо време прерасна во ова што го гледате.
  • МакВидео си постави за цел да ги собере и обедини сите сајбер македонци на едно место на кое што ќе може да се дружат, разменуваат идеи и пред се да се забавауваат со своите сонародници. Па затоа сакаме да ве поттикнеме превенствено Вие кои имате македонски содржини во вашите архиви да ги аплоадирате тука и да ги поделите со сите македонци од целиот свет.
  • Пред се сакаме да ја разбудиме љубовта кон својата земја и нејзините убавини, македонската култура, обичаи, историја, музика, уметност и се она што не прави посебни како македонци. Затоа сакаме да ги поттикнеме сите аплоадери да дадат свој приденос, кој се надеваме дека ќе остане понатаму и за идните генерации.

За да се зачлениш на сајтот мора да ги прифатиш условите за користење ... дугачок ферман ... вообичаено ваквите услови на другите слични сајтови е ги читаме ... но овие бидејки се на Македонски, веројатно ке го привлечат вашето внимание ...

No comments:

Blog Archive

Site Meter