Search This Blog

Saturday, September 20, 2008

Досие Скопје ... Идат Турци (со големи штурци) - Скопје 1901-1910 год. ... 1-ва епизода ...

http://www.maccinema.com.mk/makfilm%5C741_Dosie_Skopje_1.jpg http://www.maccinema.com.mk/makfilm%5C741_Dosie_Skopje_3.jpg

Се работи за ТВ сериски филм “Досие Скопје“ ... во продукција на Партизанска продукција - Режија: Митревски Дарко Сценарио: Митревски Дарко Продуцент: Насков Роберт директор на фотографија - Марјан Огненовски ...

читај повеќе »

Иако серијата која е работена во десет епизоди се давала репризно во повеќе телевизии, последен пат чинам на Скај Нет ... Он.нет со големо задоволство најавува дека ке ги подигне сите на нивниот сајт ...

Само што ја изгледав првата епизода која се однесува за периодот од 1901-1910 година и е увод на серијалот ... Називот на првата епизода е “Идат Турци (со големи штурци)“ ... никојпат не сум ги гледал сите серии сум фаќал по некоја ... сега веројатно ке имаме среќа да ги изгледаме сите во зависност од нашето време ... се згазив од смеење со луцидноста на некои глумци и ликови од серијата ... топло ја препорачувам на сите скопјани ... дури и рецептот за Ајвар го дадоа ... обилува со многу фактографија и фотографија ... сето тоа со доза на скопски хумор ...

No comments:

Blog Archive

Site Meter