Search This Blog

Thursday, September 18, 2008

Без домашна ракија ... без домашен ајвар ...

Уште пред година и повеќе владата забрани производство на домашна ракија ... кавадарчани за малку ке дигнеа буна ... кавадарчани продолжија да си печат ракија ... оние кои требаше да го казнуваат производството на домашна ракија не се појавија по дворовите низ Кавадарци и другите места за да ги казнуваат граѓаните/селаните ...

читај повеќе »

Нешто слично сега се дешава и со омилената есенска забава на некои домаќинства кои пред зграда ке излезеа и ке печеа ајвар ... со најновиот Закон за јавната чистота ... владата индиректно забртани да се пече ајвар пред зградите ... предвиде казна од 150 евра за поставување предмети на јавна површина и оставање смет ... чинам дека за ова ке биде како и за ракијата ... оние кои милуваат да си прават ајвар пак ке си го прават пред дворовите ... а оние кои треба да казнуваат ке гледаат на страна ...

No comments:

Blog Archive

Site Meter