Search This Blog

Thursday, September 11, 2008

Дали новинарите можат да имаат став - политички став ??! ... Геровски е зрел да стане и блогер ...


Не сум баба Ванѓа да погодувам, но од авион се гледа дека и Шпиц сака да влезе под капата на спонзорството од владата ... имено владата како најголем огласувач има моќ кај сопствениците на весници и други мејнстрим медиуми да менува уредувачка политика сосе нивните уредници ...

читај повеќе »

Тоа му се случи на Шпиц и Геровски ... Велија го смени Героски од „Шпиц“- денешен Дневник ... во таа смена се поставува и прашањето - дали новинарите може да имаат став ... во случајот политички и долго време да истрајуваат на него ...

Геровски е зрел да стане и блогер ... за да не го “сече“ никој ... осем ако нема план да отвара нов комерцијален медиум ...

No comments:

Blog Archive

Site Meter