Search This Blog

Monday, September 08, 2008

8 Септември - Денот на независноста на РМ ...

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/mk/d/de/Plostad_nezavisnost_1991.jpg
Моментот на прогласување на независноста на плоштадот „Македонија“ во Скопје ... Референдум 1991 ... На 8 септември 1991 година убедливо мнозинство - 95% од граѓаните што излегоа на референдумот, позитивно одговорија на референдумско прашање: „Дали сте за самостојна Македонија со право да стапи во иден сојуз на суверени држави на Југославија“?
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/mk/a/a0/Predvecerije_referendum.jpg
http://vesti.mt.net.mk/images/Nezavisna_makedonija_81.jpg http://www.makmreza.com/Gallery/RealSize/118c149e730_f562d51f_6181_49f6_bc16_275d85622925.jpg
http://www.vest.com.mk/images/%7B7ABC93FF-74AC-4F0F-B266-9B68DE3C8A92%7D_Branko-2.jpg

No comments:

Blog Archive

Site Meter