Search This Blog

Tuesday, September 23, 2008

Го поддржувам “разводот“ со ММФ ...

Груевски со враќањето на кредитите од повеќе банкарски системи и особено со раздолжувањето со ММФ се одлепи од “налепницата“ наречена “финасиски џандар“ ... и сега има отворено поле за спроведување на своите економски политики ... сега не ке може да се вади - дека странците ни диктираат ова или она ... економскиот развој е во рацете на Груевски ...

читај повеќе »

На оние кои плачат - дека сега Владата има одврзани раце за трошење на буџетот без контрола ... им порачувам дека главната контрола е во опозицијата и во јавноста на Македонија ... контрола се гласачите ...

Немањето на аранжман со ММФ не значи пропаст на земјата ... Словенците никојпат немаа аранжман со ММФ - па стигнаа таму каде што стигнаа ...

No comments:

Blog Archive

Site Meter