Search This Blog

Monday, September 22, 2008

Велосипед ... идеален градски превоз за скопјани ... Ден без автомобили ...

http://www.vest.com.mk/images/%7BC227CBA3-487C-4A67-B3BF-478F1727A218%7D_tocak-2.jpg

Амбасадорката на Холандија, Госпоѓа Симоне Филипини ни одржа предавање како треба да се однесуваме према велосипедот како алтернативно превозно средство ... рече дека Скопје ги има сите погодности да биде град на велосипедот ... ги наведе примерите од нејзината Холандија и вети дека на Груевски ке му подари велосипед - за да не оди пешки на денот еко денот - Ден без автомобили ...

читај повеќе »

http://i288.photobucket.com/albums/ll164/volanskopje/tocak-grujo1Large.jpg?t=1222107934 http://i288.photobucket.com/albums/ll164/volanskopje/tocak-grujo2Large.jpg?t=1222108001

http://i288.photobucket.com/albums/ll164/volanskopje/tocak-grujo3Large.jpg?t=1222108045 http://i288.photobucket.com/albums/ll164/volanskopje/tocak-grujo4Large.jpg?t=1222108097

No comments:

Blog Archive

Site Meter