Search This Blog

Sunday, September 14, 2008

Не ја сакам есента ...

Не ја сакам есента ...
Некојпат сакав да газам лисја што паѓаат но сега не ... есента ме асоцира на тага ... не сакам тмурни дождови ... тмурно небо ... навистина во есен има прекрасни преливи на бои од дрвјата кои се шаренеат од жолто зелено, кон разни нијанси на кафено и црвено ... инспирација за многу ликовни уметници ... и поети ... но повторувам јас лично не ја сакам есента ... пролетта е моето вистинско годишно време ...

No comments:

Blog Archive

Site Meter