Search This Blog

Monday, September 01, 2008

Норвешка - Шведска ...

Не, не се работи за утакмица во некој од спортовите ... се работи за нивото на стандардот на Норвешка ... благодарејки на изворите на нафта кои проработеа во девесесетите години од минатото столетие Норвешка го престигна ивото на стандардот на швеѓаните, кои дотогаш беа со многу повисок БДП, а отука и со повисок стандард ... Сега млади швеѓани одат на работа во Норвепка ...

читај повеќе »

Македониа до пред дваесетина години имаше повисок стандард и БДП од сите комшии, осем од Србија ... Комшиите не достигнаа и престигнаа ... дури и Албанија граби пред нас ... Бугарите кои ги зезавме - дека за една чрвена растур ги правиме ... не достигнаа и полека грабаат пред нас ... На Грците им се смеевме дека се должни како Грчка, дека патиштата им се за никаде ... дека стандардот на плажите каде што одевме е на ниво на селски туризам ... сега во Грција може да одат само 20 проценти од нашите граѓани, цените се превисоки за нас ... и да не бројам ...

Што треба да се случи за да тече водата таму каде што течела ... т.е. да го достигнеме и престигнеме БДП-то на комшиите ... бидејки немаме нафта, немаме ни море ... некогаш имавме индустрија и фабрики, сега тие се минато ... останува единствено храната и тоа онаа здравата да биде нашата нафта ...

1 comment:

Anonymous said...

Resenieto e kaj "najgolemata"opoziciska partija(vo raspagjanje)t.e. SDS(?) i sekako Zaev i nezamenliviot Crvrnkovski he,he,he..........

Blog Archive

Site Meter