Search This Blog

Sunday, June 01, 2008

Македонија земја на “зевзеци“ ... Горан Величковски ...

Сликата “http://217.16.70.245/izdanija/1607/17247.jpg” не може да се прикаже бидејќи содржи грешки.
Дека Македонија е земја на “зевзеци“ ?? ... на тоа одавна сака да не убеди инвентивниот и оригиналниот новинар во “Канал 5“ Горан Величковски ... кој веќе повеќе години ја уредува популарната емисија “Зевзекманија“, која оди на Канал 5 ...

- Буквално, зборот "зевзек" е двозначен: едното значење е шегобиец, другото е глупак.

Навистина најтешко од се е во сатиричен текст да зборуваш за сериозни теми ... а на Горан Величковски тоа одсекогаш му успевало ... дури и како водител на ТВ дневник знаеше да бриљира со саркастични теми ... да те засмее - дури и таму каде треба да ти се плаче ... одсекојпат сум го ценел неговиот дух и скромност во реалниот живот ...

Осем на ТВ ... Горан Величковски се јавува веројатно и како уредник на сајтот “Зевзек“ ... кој оди веќе подолго време на нет ... иако на сајтот никаде не стои децидно кој го уредува ... но по содржината и гимнастиката на пишување се познава перото на Горан Величковски ... Горан - продолжи и понатака да пишуваш за нас зевзеците ...
ЗЕВЗЕКСТАРТ ЗЕВЗЕКСТАРТ
MAXI Мумлање MAXI Мумлање
Што ќе ми е ? Што ќе ми е ?
 Дебата Дебата
Кројачница Кројачница
Шегаџија Шегаџија
Мудрост Мудрост
ЗевзекРепортаге ЗевзекРепортаге
Вести Вести
Поштарина Поштарина
Хуманитарец Хуманитарец
Контакт Контакт

No comments:

Blog Archive

Site Meter