Search This Blog

Wednesday, June 18, 2008

“Дорината“ кутија ...

Дора Бакојани и Рупел имале жестока дискусија на последниот самит на министрите за надворешни работи на ЕУ ... каде Рупел инсистирал Македонија да одпочне со процесот на преговарање за прием во ЕУ - до крајот на годината ... а Бакојани оштро се спротивставила:

  • овојпат највеќе поради “малиот демократски капацитет“ кој го има Македонија (послеица од изборните инциденти ...) ...
  • името - не успеала да го протне овојпат како услов за прием ...
  • а сеуште трубела и за “лошите добрососедски односи на Македонија“ со соседните земји, особено со Грција па и Бугарија ...

Рупел во еден момент и го одземал зборот на Бакојани и ја замолил да ја затвори “Дорината ...“ кутија ... асоцирајки на “пандорината кутија“ ...

No comments:

Blog Archive

Site Meter