Search This Blog

Monday, June 16, 2008

Двоспратни автобуси - повторно во Скопје ...

Сликата “http://www.vest.com.mk/images/%7B4199E7A3-D5BB-4046-B1D9-8BC2565877E5%7D_jsp-2.jpg” не може да се прикаже бидејќи содржи грешки. Сликата “http://www.kralemarko.org.mk/WBStorage/Articles/15C1D70F65981E4E8CB85401050537D2.jpg” не може да се прикаже бидејќи содржи грешки. Сликата “http://www.jsp.com.mk/images/dvok.jpg” не може да се прикаже бидејќи содржи грешки. Сликата “http://www.jsp.com.mk/images/jsp4.jpg” не може да се прикаже бидејќи содржи грешки. Сликата “http://upload.wikimedia.org/wikipedia/mk/4/4a/Jsp-logo.jpg” не може да се прикаже бидејќи содржи грешки. Сликата “http://www.staroskopje.vestel.com.mk/sites/simages/12_13m.jpg” не може да се прикаже бидејќи содржи грешки.
Предземјотресно Скопје ги памети двоспратните автобуси од мајките "АЕЦ - AEC" и "лејланд - Leyland" ... тоа беа автовуси во кои се возев и самиот ... се качував во “2-ка“ на последната станица кај Градежен факултет ... кај слаткарницата Апче ... и одев од Автокоманда ... на гости кај тетками ... билетот за автобусот беше скап па оваа делница ја одевме често и пешки во летно време ... но го паметам првото качување на вториот кат од каде се гледаше поубаво ...
Со новиот тендер за набавка на автобуси (помош од Владата на РМ ...) ке се набават и четири половни двоспратни автобуси стари неколку години за да се врати малку шмекот на двоспратните во Скопје ... еден од нив ке биде панорамски ... со тендерот ке се набават и 45 нови автобуси ... од типот какви сега ги имаме во Скопје ... Владата лани во декемви веќе му префрли на ЈСП 4.4 милиони евра за набавка на нови автобуси ... сеуште ги чекаме ...
http://www.exetermemories.co.uk/EM/transport/Buses1950s.jpg
Сликата “http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/9/9f/RM642.JPG/800px-RM642.JPG” не може да се прикаже бидејќи содржи грешки.
Сликата “http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/7/7e/Heritage_Routemaster.jpg” не може да се прикаже бидејќи содржи грешки.
Сликата “http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/9/9a/DE2817.jpg” не може да се прикаже бидејќи содржи грешки.

2 comments:

Goran N said...

pa redno e da gi vovedat pak, bas ke mu dadat imig na gradot, a i se dosta popularni za proslavi i za turisticki razgleduvanja na zapadot.

Dali nekoj znae za gornata slika levo so kulata vo pozadina kade e slikana (vo Makedonija?!?), oti jas ne se sekavam da sum videl taka visoka kula

Goran N said...

izvini, mislev na gornata slika vo desno, lici na nekoj manastir

Blog Archive

Site Meter