Search This Blog

Monday, June 16, 2008

Караманлис спрема предвремени избори - по углед на Груевски ...

На Караманлис и на неговата влада и порасна рејтингот во Грција и сега Грција најверојатно ке се впушти во предвремени избори, (кои би се одржале најрано во ноември годинава, а најдоцна во април догодина ...)... за да се валоризира популарноста која произлезе од грчкото вето кон Македонија ... Грција имаше избори пред година дена, кога Караманлис обезбеди тесно мнозинство ... со ваков рејтинг каков што Караманлис го има сега - рачуна на десетина пратеника повеќе за својата партија ...

Караманлис е под притисок на САД администрацијата за набавката на оружје од Франција (14 и 20 милијарди долари ...) ... за ветото за Македонија во НАТО ...

No comments:

Blog Archive

Site Meter