Search This Blog

Thursday, June 05, 2008

Црквата Св. Кирил и Методиј во Аеродром - со старт на градба во август ...

Ва текот на август или почетокот на септември годинава - се предвидува старт на градба на црквата Св. Кирил и Методиј, која треба да се гради на крстосницата меѓу булеварите Србијаа и Јане Санданскии, дијагонално од поштата во Реонскиот центар Аеродром.

За ова вчера во Општина Аеродром беше поглаварот на Македонската православна црква, архиепископот охридски и македонски г.г. Стефан, кој оствари средба со заменик-градоначалникот Југослав Зибероски.

Сликата “http://www.vecer.com.mk/WBStorage/Articles/0171512A66E1E24D9005A9DD29390AA4.jpg” не може да се прикаже бидејќи содржи грешки.

За оваа црква веќе има предвидено градежна парцела со површина за градба во деталниот урбанистички план за локалитетот Јане Сандански, кој е во процедура и се очекува наскоро да биде донесен од страна на Советот, велат во Општина Аеродром.

- Во Аеродром уште пет нови цркви ...

No comments:

Blog Archive

Site Meter