Search This Blog

Friday, June 20, 2008

Бугарската пропаганда не стивнува ... напротив се продава среде Скопје ...

Весникот Вечер и порано не информирал дека средде скопје се продава бгарска пропаганда ... и во последниот напис Бугарска пропаганда среде Скопје се вели:

  • Самуил е еден од тројцата последни цареви на Првото бугарско царство, а
  • Охрид - седиште на бугарската Охридска архиепископија.
  • Бугарија сега не се граничи со Албанија, но со присоедиувањето на Македонија кон Бугарија ке се граничи ... значи прашање на време ...
Сето ова ("Векове - 1000 години Самуилова Бугарија"), се продава на плоштадот во Скопје ... прошверцовано од Бугарија ...

1 comment:

Anonymous said...

Od sekogas se znaelo deka Bugarija ne ni e prijatel no sega najmnogu se cuvstvuva bugarskiot feminizam za grabenje na teritorii koi nikogas ne bile nivni.

Blog Archive

Site Meter