Search This Blog

Saturday, June 07, 2008

Има ли МК потреба и капацитет на нуклеарна електрана ...

Во Македонија повеќе од 20 години се нема изградено значаен капацитет за производство на струја ... главниот производствен капацитет телмоелектрана та во Битола е при крај со технолошката издежливост (чести дефекти ...) ... а и јаглен снемува во јагленокопот ... Криза за струја има во сите соседни држави ... Бугарија веќе најавува почеток на градба на нова нуклеарна електрана ... а за истото се спрема и Албанија ...

Бидејки МК нема други извори од кои ке може да ги задоволи потребите за струја изгледа време е МК повторно да се зафати со изработка на физибилити студија за градба на своја нуклеарна електрана ...

- Јаглен за струја ... (увоз-извоз) ...
- МАЛИ ХИДРОЦЕНТРАЛИ ...
- Струја & Влада ...
- И на владата и засмрде во ТЕЦ „Неготино“ ...
- ПЛАЌАМЕ незнаење и јавашлук ...
- Купи поскапо продај поефтино ?! ...
- ЕНЕРГЕТСКА ЕФИКАСНОСТ И ОБНОВЛИВИ ЕНЕРГЕТСКИ ИЗВОРИ НА БАЛКАНОТ ...

1 comment:

Anonymous said...

Ima potreba. Kapaciteti za takva rabota nema

Blog Archive

Site Meter