Search This Blog

Monday, June 16, 2008

По Ирското не на ЕУ ...

Сликата “http://www.vest.com.mk/images/%7B50A8D9CC-A03C-4DF4-8CC3-E6F3BB0686FE%7D_irska-2.jpg” не може да се прикаже бидејќи содржи грешки.

Како ке се одрази ирското не - на нашето приближување кон ЕУ ... на кратко ке значи повторно одлагање на нашиот прием во ЕУ ... ЕУ повторно ке почне да се бави со себе а нашиот вагон за приклучување кон ЕУ ке се укопа на границата на ЕУ ...

читај повеќе »

Можеби само визите ке се укинат се друго ке чека некое ново време, каде ЕУ ке мора да најде начин како малите земји ке им парираат на големите во реформирањето на ЕУ ... каде и најмалата земја членка има право на вето за било каква одлука ... таква ЕУ држава е невозможна да се одржи и затоа ке мора да се редефинира кој вистина сака да биде во ЕУ и да остане во него а кој несака да си излезе и да не им смета на останатите кои се одлучни да формираат нова ЕУ ... каде поголемите држави ке имаат срезмерно поголеми права и каде ке се заборави на консезусот во демократијата кој се покажува дека е илузија и кочница на демократијата ...

Консезуалната демоккратија во повеќе слоја ја направи и Македонија сосема слаба држава ...

Како сега Фуере ке успее да не убеди дека треба да работиме и да се надеваме на ЕУ кога неговата држава и удри шамар на целата ЕУ ...

Подолу само насловите на новинските написи во Македонија ...

- НОВ ПОРАЗ НА ЕВРОПСКАТА УНИЈА - Ирско „не“ за нова Европа ... Дневник - сабота, 14 јуни 2008
- Вчерашниот петок тринаесетти најцрн ден за Брисел - Ирското вето на Лисабонскиот договор ја доведе ЕУ во поголема криза од таа во 2005 година ... Утрински - Брoj 2711 сабота, 14 јуни 2008
- НА РЕФЕРЕНДУМОТ ЗА ЛИСАБОНСКИОТ ДОГОВОР - Ирско "не" за реформата на ЕУ ... Година: 8 Број:2398 Сабота 6/14/2008 ...
- Ирска ја закочи Европската Унија ... ББСи Македонија

No comments:

Blog Archive

Site Meter