Search This Blog

Sunday, June 22, 2008

Конститутивна седница на Парламентот ...

Сликата “http://media.a1.com.mk/media/golemi/sobranie-08.jpg” не може да се прикаже бидејќи содржи грешки.
Конститутивна седница на парламентот ...
- За Председател на Парламентот е избран Трајко Вељановски ... со со 79 гласа „за“ и 19 воздржани ...
- На седницата се верификувани мандатите на 114 новоизбрани пратеници. Мандатите на шест пратеници ќе бидат дополнително верификувани, по донесување на одлуките на Врховниот суд ... и по прегласувањето на 29 јуни.
- Индикативен е бојкот на коститутивната парламентарна седница на пратеничката група на ДПА ... со образложение дека ДПА не ги признава резултатите од изборите ... дали тоа значи дека ВМРО-ДПМНЕ во владата ке ја повика ДУИ ... ??

No comments:

Blog Archive

Site Meter