Search This Blog

Wednesday, June 11, 2008

За името не брзаат ниту Грците ниту нашата Влада ...

Грците задовлни бидејки најдоа легален начин како да не кочат во НАТО и ЕУ интеграциите не се брзаат нешто за да ги настават преговорите за решавање на спорот околу името ... а зошто би им се брзало тие се и во НАТО и во ЕУ ... цицаат ЕУ фондови ...

Нашата Влада заштитена со огромната заслужена победа на изборите, не трча да го решава проблемот на брзина, како што бараше Буш и НАТО ...

Од друга страна Грција се повеќе ги затегнува односите со САД ...

  • купи оружје од Франција ...
  • не праќа нови војници во кризните подрачја ...
  • се зближува со Русија ...
  • повлекувањето на Грција од средбата по иницијативата за нераспространување на оружјето за масовно уништување ...
  • американската страна одбегнува да одреди датум за отпочнување на грчко-американските одбранбени разговори планирани за јуни, годинава ...

No comments:

Blog Archive

Site Meter