Search This Blog

Monday, June 09, 2008

Вардар е преземен од фамилијата Костовски ...

Сликата “http://www.utrinski.com.mk/WBStorage/Articles/84FC79E1D753FE4F8CB620D6124F81CB.jpg” не може да се прикаже бидејќи содржи грешки.
Фамилијата Костовски е новиот сопственик на ФК Вардар ... Коастовски со ова се одкажува од спонзорството на Работнички ... Ке може ли Костовски да го оправи Вардар ... Иако како градоначелник Костовски многу малку стори ... како спортски работник со Кометал и со Работнички се покажа ... да му пожелиме добродојде во Вардар ... и да посакаме Вардар за неколку години да стане непобедив на Градски, кој дотогаш ке светне со ново светло ...
... нов доминантен сопственик во структурата на овој тим е токму претпријатието „Гофи“ ДООЕЛ од Скопје, кое во новото Собрание ќе има сопственост од 51 процент и 15 делегати во новиот состав на Собранието. Во оваа структура уште ќе останат и Здружението на граѓани за спас на Вардар (со седум делегати на Собранието) и претпријатието „Мода енд спорт“ од Скопје чиј сопственик е Јордан Камчев која во новиот состав на Собранието ќе има седум делегати.
Ваљда ке доживеам повторно да гледам фудбал на Градски ...

No comments:

Blog Archive

Site Meter