Search This Blog

Tuesday, June 17, 2008

Скопје - Дигитална карта на сите градски/селски автобуски линии ...

Сликата “http://i288.photobucket.com/albums/ll164/volanskopje/-Large-3.jpg?t=1213628831” не може да се прикаже бидејќи содржи грешки.
Кликните на сликата за да ја видите подобро ... Кога ке кликнете на сликата, кликнете на бројката на автобусот ... пример “5“ ке ви биде вируелно покажана трасата на линијата број “5“ ...
Градски Линии - Летен возен ред ... зимски ...
Линија
Време
Релација
2 ноќна
0:15
Автокоманда – Бит пазар - Центар – Карпош 1,2,3,4 - Влае - Ѓорче Петров - с. Сарај - с Шишево
41 ноќна
0:15
Југодрво - Кисела Вода – с. Драчево
57 ноќна
0:15
Центар – Бит Пазар - Радишани Црква
7 ноќна
0:15

ПлоштадЦентар - Транспортен центар – Јане Сандански – Бул. Србија – Нас. Лисиче

2 ноќна
4:00

Глумово – Сарај - Ѓ.Петров – Влае - Карпош 1,2,3,4 - Центар – Бит-Пазар - Авткоманда

7 ноќна
4:00

Островска – Бул. Србија – Јане Сандански – Транспортен центар - Центар – Карпош 1,2,3,4 – Влае - А.Б. Ѓ.Петров (на Јсп СКОПЈЕ)

41 ноќна
4:00
с.Драчево – Кисела Вода- Југодрво
Ваква карта треба да има и за приватните автобуски линии ... треба да може да се најдат и на вебсајтот на Скопје ... да бидат испечатени во мали флаери кои бесплатно ке се делат во трафиките ... да ги има во поголеми карти на секоја автобуска постојка низ Скопје ... каде ке биде објавен и редот на доаѓање/поаѓање од секоја автобуска постојка ...
Сликата “http://www.jsp.com.mk/images/mala.jpg” не може да се прикаже бидејќи содржи грешки.
За поголема - клинете на картата ... мана не се гледаат бројките на линиите треба лупа ... малку корегирав на постот но не е доволно ... поголема резолуција се матат бројките ...
Mрежа на линии - Шема на приградски линии
Билетарници
илетарница бр.
Локација
Забелешка1
бул. А. Македонски б.б.
/ Автокоманда
(кај Земјоделски Факултет)
2
Кеј Димитар Влахов б.б.
/ Гранд Хотел
(терминал на Јсп СКОПЈЕ)
3
13 Ноември б.б.
(ГТЦ сутерен)
4
Партизанска б.б.
/ Карпош 2
(кај Педагошки Факултет)
5
Крсте Мисирков б.б.
/ Бит Пазар
(спроти 26 Јули)
6
Васил Главино б.б.
/ Пошта 1
(кај Пошта 1)
7
бул. Ј. Сандански
/ Аеродром
(кај Тобако 2)
8
ул. Страшо Пинџур б.б.
(Нова железника станица)
9
Ѓорче Петров б.б.
/ Ѓорче Петров
(кај пензионерскиот дом)
11
бул. Партизански Одреди
/ Буњаковец
(кај Градежен Факултет)
12
ул. 11 Октомври б.б. / Зелено Пазарче
(кај Градска Болница)
13
ул. Х.Т. Карпош б.б. / Бутел
(пред поранешно кино Бутел)
14
ул. Александар Урдаревски
/ Бутел
(после пазарчето во Бутел)
15
ул. Благоја Стефковски б.б.
/ Маџари
(спроти кино Маџари)
16
ул. Пржино б.б. / Пржино
(последна станица 16)
17
ул. Првомајска б.б.
/ Кисела Вода
(после Општина К. Вода)
18
ул. 12 Македонска брогада
/ Лисиче
(спроти пазарчето во Лисиче)
19
ул Ратко Митровиќ б.б.
/ Драчево
(во близина на Кам Маркет)
20
бул. А. Македонски 10
/ Автокоманда
(во кругот на Јсп СКОПЈЕ)
21
Кеј Димитар Влахов б.б.
/ Гранд Хотел
(терминал на Јсп СКОПЈЕ

No comments:

Blog Archive

Site Meter