Search This Blog

Monday, December 22, 2008

Лустрација на транзициони Политичари ... Закон за лустрација на лустраторите ...

Незнам зошто не успеа и каде заглави Законот за лустрација ... донесен со многу помпа во законодавниот дом ... Но јас како граѓанин предлагам да се донесе “Закон за лустрација на Поличари во транзициониот период“ ...

читај повеќе »

Тие батки, 18 гогини си ги менуваат фотељите во државната акминистрација и во високите кругови на власта ... а на државата никако да и тргне ... предлагам едноставно да ги ЛУСТРИРАМЕ ... за почеток да им забраниме да се бават со политика - ако барем еднаш учествувале во извршната власт ... а за судење има судови ...

Виде ли некој да одговара за погрешна политичка одлука ... таквите одлуки не доведоа во овој степен на беда и сиромаштија и раслојување на државата ... батките само се нафатираа ... чучат во клупите на власта и собранието и “си бркаат работа“ ...

Во моето село на времето луѓето се закануваа на тогашните селски одборници и кметови - со “усрани мотки“ ... ние современите Македонци - си ќутиме, трпиме и траеме ... па ако ни е ...

No comments:

Blog Archive

Site Meter