Search This Blog

Thursday, December 25, 2008

Во недела напладне во Музејот на МК - ке се отвора голема изложба на позначајните откритија од многуте последни архео ископувања

Во недела напладне во Музејот на МК - ке се отвора голема изложба на позначајните откритија од многуте последни архео ископувања ...

читај повеќе »

Веројатно тоа е можност на крајот на годината да се направи пресек на позначајните архео артефакти пронајдени на бројните и големите архео истражувања во Македонија ... најголемите досега ... артефакти пронајдени во Скупи, Таор, Стоби, Стибера, Хераклеја, Плаошник, Енгелана, во некрополите на Марвинци, на Вардарски Рид, Цареви Кули, Виничко кале, штипскиот Исар, Баргала, Кожле и на Тетовско кале. ...

Се е тоа вред, но зошто на сајтот на Музејот на Македонија нема никава најава за овој настан ... дали парите потрошени на разноразни државни сајтови се залудно потрошени пари ... толлку ли е тешко да се одржава и полни сајт ... па тоа сега секое дете знае да го прави ... а Музејот на Македонија брои многу вработени ... ова е срам на државните инстетуции и евидентна негрижа за трошење на буџетски пари ...

No comments:

Blog Archive

Site Meter