Search This Blog

Wednesday, December 17, 2008

„Европа без граници“ ... мото на Чешкото претседателство со ЕУ ... „Западен Балкан е клучен регион за мирот и стабил.на Европа“

По затишјето што го направи Франција во председателствувањето со ЕУ ... Чесите повторно ја враќаат агендата на таканаречениот Западен Балкан како еден од приоритетите во ЕУ ...

читај повеќе »

Свесни дека Шенгенскиот зид е голем проблем за младите во овие балкански земји, тие како приоритет на своето претседателство ке работат на укинување на визите за сите балкански држави од таканаречениот Западен Балкан ... по напорите кои ги правеше Словенија, Чесите ја продолжуваат битката со старите членки во ЕУ, кои не се така расположени према земјите од Западниот Балкан ...

Оваа програма деновиве е презентирана во Брисел под мотото „Западен Балкан е клучен регион за мирот и стабилноста на Европа“, односно „Европа без граници“ - како приоритет на Чешкото председателство во ЕУ ... ова ке биде и тема на министерскиот состанок на ЕУ, кој ке се одржи во март идната година во Чешка ...

No comments:

Blog Archive

Site Meter