Search This Blog

Tuesday, December 09, 2008

Бучковски осуден на 3.5 години затвор ... нова судска пракса - судење поради оштета на буџетот ...

Сега се виде дека заканите кои на Бучковски му се упатуваа (покажувајки му скрстени раце ..) дека ке биде осуден заради прекумерна набавка на делови за тенкови се обистинија ... Основниот Суд Скопје 1, го осуди заради штетата која ја нанел врз буџетот во износ од 3.5 милиони евра ...

читај повеќе »

Скоро сум сигурен дека ова е само првиот дел со правно/политичката игра која се води во случајот Бучковски ... можам да се опкладам дека Бучковски нема да лежи ни еден ден затвор ... а сето ова е забава за нас обичниот народ ...

Воколку ова се воведе како судска пракса, дека се казнуваат највисоките извршители заради нивните лоши одлуки, кои го оштетиле буџетот - тоа ке отвори простор сите носители на јавни функции да бидат судени поради оштета на буџетот заради своите лоши одлуки ... како на пример милионските пенали кои се платени како казна на случајот ОКТА на пример ... или иљадници други каде буџетот се празнел без некоја голема потреба ...

No comments:

Blog Archive

Site Meter