Search This Blog

Tuesday, December 23, 2008

По нова година клуч на зелените пазари ... ??

http://www.utrinski.com.mk/WBStorage/Articles/071420CF67A6D747B23DE4812404086E.jpg http://www.vecer.com.mk/WBStorage/Articles/06F3A7E29E929C47BB7442A9E3F6A719.jpg

Се погласни се најавите дек по нова година - организаторите на зелените пазари ке стават клуч на зелените пазари ... бидејки тие согласно закон се обврзани да ја спроведат фискализацијата на тезгите ... на што се противат тезгаџиите кои пресметале дека со фискална каса и пропратното сметководство ке имаат додатен трошок од по 3.000 евра на годишно ниво ... пари кои не може да ги покрие бизнисот од 2х2 простор ...

читај повеќе »

Во спротивно тие/организаторите на зелените пазари - ке мора да ги плаќаат новите повисоки казни кои пред извесно време ги донесе владата ... Се смета дека со затварањето на зеленте пазари - само во Скопје ке бидат погодени 3.000 пазарџии ... Позната е и една друга работа ... на зелените пазари работат претежно Албанците ... истотака е познато дека Албанците знаат да се организираат и да извршат притисок ... сличен како што извршија при последното затварање на Битпазар ...

Владата ке биде на мака да издржи во спроведување на фискализацијата на зелените пазари ...

No comments:

Blog Archive

Site Meter