Search This Blog

Saturday, December 06, 2008

На МК и треба морков ... бидеји од стаповите на ЕУ стануваме се поголеми евроскептици ... ЕУ се исплаши од нашите “водоводџии“

Македонија трета година по ред јаде само ЕУ стапови ... моркови нема ни за лек ...

читај повеќе »

Перманентното повторување на ЕУ авторитетите дек за Македонија нема прогрес во ЕУ интеграциите ... заедно со истите стапови од НАТО ... од Македонија и Македонците прави се` поголеми ЕУ и НАТО скептици ... со тоа стануваме ГЕТО држава ... подпомогната од процесот на самоизолацијата ... Во среде Еврепа не гетоизираа со шенгенскиот зид и ни пиле неможе да пролета додека не помине низ ренгеските снимки и голготата на визниот режим ... ЕУ се исплаши од нашите “водоводџии“ ...

Сето ова се одразува и во економијата ... вака мала економија како нашата неможе да опстои без рамноправно присаство во ЕУ економијата ...

Трите главни точки со кои не тепаат последните три години се:

  1. Политички дијалог
  2. Фер избори
  3. Решавање на името

Веќе ни се смачи од сталното повторување на исти стапови ... не дека не се во право да бараат ... но на база на овие три точки во Македонија се створи демократура во оптествениот систем ... се одвиваат процеси на самоизолација ...

ЕУ треба да ја знае албанската платформа за нивно интегрирање во севкупна еднонационална држава ... платформа која подржана од ЕУ и САД наголемо се остварува во последните 30 години ... Албанците кога сакаат можат да исценираат дека нема политички дијалог ... кога сакаат “ке пукаат“ во изборниот процес ... Албанците се оловото околу нашиот врат во приближувањето кон ЕУ ...

Третиот услов решавање на спорот околу името иако е неформален станува скоро најбитен ... тоа го покажува лицемерието на ЕУ државите - кои не прпознаваат јасна идеја на грчката држава да не не биде ... а нас не теретат, ни ставаат олово околу вратот дека со името сме остварувале територијални претензии ...

Воколку не добиеме инфузија од морков од ЕУ - ние дефинитивно ке станеме се поголеми ЕУ скептици и ке се изедемне одвнатре ...

1 comment:

Anonymous said...

Site znaeme deka politikata e kurva,no vakva kurvinska politika na EU sprema Makedonija navistina e retkost,takva nefer i odvratna politika e retkost vo svetot,zatoa ne e cudno sto sme ne samo skeptici kon EU i NATO,tuku se poveke ke stanuvame anti EU i antinatovski raspolozeni posto navistina go prekardasija so nivnoto podmuklo navivanje za Grcija i pokraj toa sto nemaat grcki vojnici vo nivnite "mirnodopski"vojuvanja.

Blog Archive

Site Meter