Search This Blog

Wednesday, December 10, 2008

Стоп за Визите - Македонија е во Европа ...

http://www.vecer.com.mk/WBStorage/Articles/CECCD24C5FCE2D40938CF071090125CF.jpg

За потребите на визните протести - ВИЗА АЈ БАТАЛИ - бидна - фотки ... јас и мојот син се одлучивме да помогнеме на организаторите во графичка и физичката изработка на неколку постери (5 тука фали уште еден постер?) ... ова го сметаме како наш скромен допринос по посетатат на организаторите ...

читај повеќе »

Од тогаш навака поминаа две години ... тие пет постера скоро сите весници и други медиуми ги користат без да го наведат авторот/дизајнерот на постерот ... исрајно тоа баш премногу не ми смеќава - иако мислам дека графичкиот дизајнер има потреба да биде спомнат ...

Деновиве повторно распламтува нова студентска акција контра визниот режим ... весниците повторно ги користат нашите плакати без да го наведат изворот ... последен напис кој е приметен е денешниот на Вечер - Македонија на чекор до визна либерализација?! ...

Графичкиот дизајн е доло на мојот син - направен по моја идеја ... моја е и идејата за паролите на сите плакати - како и оваа “СТОП ЗА ВИЗИТЕ - МАКЕДОНИЈА Е ВО ЕВРОПА

http://volanskopje.blog.com.mk/system/files?file=another%20brick%20in%20the%20wall%20copy%20%28Medium%29.jpg

http://volanskopje.blog.com.mk/system/files?file=stop%20za%20vizite%20copy%20%28Medium%29.jpg

http://volanskopje.blog.com.mk/system/files?file=stop%20za%20vizniot%20rezim%20copy%20%28Medium%29.jpg

http://i288.photobucket.com/albums/ll164/volanskopje/zivotbezgraniciangliskiLarge.jpg?t=1223116510

http://i288.photobucket.com/albums/ll164/volanskopje/zaurivanjenasitedzidovicopyLarge.jpg?t=1228925628

Сите плакати имаа Македонска и Англиска верзија ...

1 comment:

Ел said...

Епа пријателе, ти си требало да се потпишеш на постерите, па авторството ќе било дел од дизајнот..

вака - отпосле - отишол возот.

(Инаку, браво за иницијативата. Тип за идинина: Криејтив Комонс)

Blog Archive

Site Meter