Search This Blog

Monday, December 15, 2008

Салонски ВИЗА протести - ВИЗА?! НЕМА ШАНСА!!! ... VISA?!NO WAY!!! ...

http://media.a1.com.mk/media/vesti200/vizi-studenti1.jpg http://alsat-m.tv/mk/thumbnail.php?file=Vizi_nema_sansi_207769051.jpg&size=article_small http://media.a1.com.mk/media/vesti200/studenti.jpg

Во однос на вистинските протести пред две години “ВИЗА АЈ БАТАЛИ“ во организација на (AEGEE-Скопје и JEF Македонија, Унијата на Средношколци на Македонија, Младинскиот Образовен Форум, Балкан ИДЕА Скопје и Сојузот на Извидници на Македонија) - овие сегашните протести на студенските организации а трите скопски универзитети ми изгледаат салонски ...

читај повеќе »

Сега имавме николку прес конференции на организаторите ... кое заврши со собирање на петиција - 16.000 студентски потписи ... петицијата како што разбравме денеска во салонска атмосвера на ФОН Универзитетот - во Брислел ке ја однесат 50 студенти ... кои таму ке направат и мал протест ...

Да ве посетам преку фотки на протестите “ВИЗА АЈ БАТАЛИ

IMG_1877 (Medium).jpg

протестите почнаа пред Владата на РМ ... Владата наместо подршка за протестите прати полициски сили кои беа спремни да интервенираат и да ја штитат владата ...

IMG_1908 (Medium).jpg

бидејки никој од Владата не сакаше да ги прими, организаторите на протестите се обратија со мегафон до Владата и ја подсетија дека мора да даде приоритет во исполнување на техничките захтеви за визна либерализација ... Пасош, интегрирано гранично управување, договори за реадмисија ...

IMG_1915 (Medium).jpg

по слободна проценка имаше околу 800 демонстранти ... званичните студенски организации не учествуваа во протестите ... тие беа зафатени со утврдување на фотељите во студентските органзации ... Средношколците не ги пуштија директорите ...

IMG_1919 (Medium).jpg

мирно се протестираше ...ни на тревка не се згазна ...

IMG_1928 (Medium).jpg

тука беше симулирана граница - која требаше да се нападне и да се сруши ...

IMG_1932 (Medium).jpg

момети птред рушење на границата ...

IMG_1937 (Medium).jpg

цело време се извикуваа пригодни пароли ...

IMG_1939 (Medium).jpg

младите протестанти наоружени со пригодни плакати ...

IMG_1948 (Medium).jpg

стигнаа до седиштето на ЕУ во Скопје ...

IMG_1965 (Medium).jpg

бидејки Фуере не ги удостои со прием ... протестот го прочитаа во мегафон - надевајки се дека барем ке ја чуе галамата ...

IMG_1972 (Medium).jpg

овие деца верувам сеуште ја немаат помирисано ЕУ ..

IMG_1988 (Medium).jpg

ЕУ остана недофатна ...

Image1109-1843(Sitel)[2].jpg

неколу пароли испишани своерачно од протестантите ...

Image1109-1913(TV16)[1].jpg

уште неколку ...

Image1109-1913(TV16)[3].jpg

на крај сите флаери и плакати беа уредно собрани и беше расчистено местото на протестите ...

Олеснување на визниот режим ... само губење на време и одложување на укинувањето на визниот режим ...

1 comment:

Anonymous said...

Kako sto komentirav pred nekolku dena site tie organizacii na srednoskolcite i studentite se gola voda,vo bukvalna smisla na zborot.Treba najmalku da se deset iljadi pa i poveke,dobro organizirani da go pokazat svoeto mislenje za vizniot rezim na EU,posebno pred zapadnite ambasadi i sekako pred grckata zatoa sto juzniot sosed e izvorot na toa "zlo" za mladive.Ne imaat procitano kakvi sme, pa zatoa samo ne tapsaat po ramo,demek ke bide nekad a mozda tad,kako sto velat srbive.I sve taka do nedogled......

Blog Archive

Site Meter