Search This Blog

Saturday, December 27, 2008

Досјето за хелихоптерската несреќа - строго доверливо ...

Без малку скоро година дена на Владата на РМ и требаше да направи истрага за хелихоптерската несреќа кога на 12. Јаноари минатата година загинаа 11 МК војници ...

читај повеќе »

Досега никој од повисоките функционери не понесе одговорност ... Тогашниот Министер за Одбрана се повикуваше дека во пресрет на извесниот прием во НАТО - не е време за оставки ... јавноста и семејствата на загинатите се маткаат скоро година дена и не им се сопштуваат причините за паѓањето на хелихоптерот ... дури ни сега кога е извештајот готов - причината е строго доверлива ...

Се толку многу личи со паѓањето на авионот на Претседателот Трајковски ... и тогаш никој не понесе одговорност ... крив испадна пилотот и посадата што загинаа ... како веројатно и сега ...

Останува судот да пресуди има ли некој винвен и кој е ...

No comments:

Blog Archive

Site Meter