Search This Blog

Monday, December 22, 2008

СКОПЈЕ - новогодишна илуминација ... печени костени ...

СКОПЈЕ - новогодишна илуминација ... печени костени ...

1.

http://i493.photobucket.com/albums/rr299/volan-sk/Skopjenovogodiisnailuminacija1Large.jpg?t=1229901372

читај повеќе »

Пред некој ден по не така ситен дожд успеав да направам само неколку фотки од новогодишната елака ... новогодишната илуминација на плоштадот не беше завршена ... успеав да фатам неколку фотки од елката на плоштад ... но и за мене драга фотка од шпоретќето каде се печат костени на плоштад ... има ли скопјанец што не јадел печени костени кога во зимо шетал на плоштад ... посебен вкус и малку топлина на ладните раце ... сега не е баш по Хасап и нема фискална - ама е традиција ...

Верувам дека ке одвојам време новогодишната илуминација во центар да ја одсликам во некоја друга вечер ...

2.

http://i493.photobucket.com/albums/rr299/volan-sk/Skopjenovogodiisnailuminacija2Large.jpg?t=1229901452

3.

http://i493.photobucket.com/albums/rr299/volan-sk/Skopjenovogodiisnailuminacija3Large.jpg?t=1229901479

4.

http://i493.photobucket.com/albums/rr299/volan-sk/Skopjenovogodiisnailuminacija5Large.jpg?t=1229901507

5.

http://i493.photobucket.com/albums/rr299/volan-sk/Skopjenovogodiisnailuminacija6Large.jpg?t=1229901539

6.

http://i493.photobucket.com/albums/rr299/volan-sk/Skopjenovogodiisnailuminacija7Large.jpg?t=1229901568

No comments:

Blog Archive

Site Meter