Search This Blog

Sunday, December 21, 2008

Манастирски комплекс Св. Ѓорѓи с. Дељадровце ...

Манастирски комплекс Св. Ѓорѓи с. Дељадровце ...
1.
http://i493.photobucket.com/albums/rr299/volan-sk/-1Large-2.jpg?t=1229878819
5-те Цркви (Лавра) кај Дељадровце ... близу Миладиновце и Рафинеријата ОКТА ... веќе ги представив во посебен пост ... кликните на линкот ...
читај повеќе »


Клик тука за да го најдете на maps.google.com
 Клик тука за да ја видите мапата на maps.google.com
Ова е продолжение од приказната за 5-те Цркви (Лавра) кај Дељадровце ... кои имаат прекрасна локација покрај автопатот Скопје Куманово ... веднаш кај новата бензинска на Макпетрол ... карши Рафиниерија ... црквата која е прекрасно осветена и ноќе е пример како треба да изгледа среден манастирски комплекс ... Во постов ке Ви го представам Манастирски комплекс Св. Ѓорѓи с. Дељадровце ... кој плени по својата среденост и можностите кои ги пружа за гостите - кои најавено, за популарна цена може да престојуваат во Манастирот ... ке видите од сликите манастирските одаи се прилично средени ... за што одлично се погрижила попадијата ... Има можност и за мали семинари/разни колонии - бидејки комплексот располага со две прекрасни сали за состаноци и неколку соби за ноќевање ... Младиот поп кој се грижи за комплексот ги заслужува сите честитки за уреденоста на просторот ... Всушност долените фотографии подобро ке зборуваат ... На крај на постот ке ја додадам уште некој збор - каде ке го представам Манастирот ...

2.
http://i493.photobucket.com/albums/rr299/volan-sk/-2Large-1.jpg?t=1229879342
3.
http://i493.photobucket.com/albums/rr299/volan-sk/-3Large-1.jpg?t=1229879371
4.http://i493.photobucket.com/albums/rr299/volan-sk/-4Large-1.jpg?t=1229879402
5.
http://i493.photobucket.com/albums/rr299/volan-sk/-5Large-1.jpg?t=1229879429
6.
http://i493.photobucket.com/albums/rr299/volan-sk/-6Large-1.jpg?t=1229879455
7.
http://i493.photobucket.com/albums/rr299/volan-sk/-7Large-1.jpg?t=1229879480
8.
http://i493.photobucket.com/albums/rr299/volan-sk/-8Large-1.jpg?t=1229879503
9.
http://i493.photobucket.com/albums/rr299/volan-sk/-9Large-1.jpg?t=1229879529
10.
http://i493.photobucket.com/albums/rr299/volan-sk/-10Large-1.jpg?t=1229879551
11.
http://i493.photobucket.com/albums/rr299/volan-sk/-11Large-2.jpg?t=1229880845
12.
http://i493.photobucket.com/albums/rr299/volan-sk/-12Large-1.jpg?t=1229881150
13.
http://i493.photobucket.com/albums/rr299/volan-sk/-13Large-1.jpg?t=1229881178
14.
http://i493.photobucket.com/albums/rr299/volan-sk/-14Large-1.jpg?t=1229881202
15.
http://i493.photobucket.com/albums/rr299/volan-sk/-15Large-1.jpg?t=1229881227
16.
http://i493.photobucket.com/albums/rr299/volan-sk/-16Large-1.jpg?t=1229881260
17.
http://i493.photobucket.com/albums/rr299/volan-sk/-17Large-1.jpg?t=1229881287
18.
http://i493.photobucket.com/albums/rr299/volan-sk/-18Large-1.jpg?t=1229881312
19.
http://i493.photobucket.com/albums/rr299/volan-sk/-19Large-1.jpg?t=1229881342
20.
http://i493.photobucket.com/albums/rr299/volan-sk/-20Large-1.jpg?t=1229881364
21.
http://i493.photobucket.com/albums/rr299/volan-sk/-21Large-1.jpg?t=1229882578
22.
http://i493.photobucket.com/albums/rr299/volan-sk/-22Large-1.jpg?t=1229882774
23.
http://i493.photobucket.com/albums/rr299/volan-sk/-23Large-1.jpg?t=1229882801
24.
http://i493.photobucket.com/albums/rr299/volan-sk/-24Large-1.jpg?t=1229882828
25.
http://i493.photobucket.com/albums/rr299/volan-sk/-25Large-1.jpg?t=1229882857
26.
http://i493.photobucket.com/albums/rr299/volan-sk/-26Large-1.jpg?t=1229882880

1 comment:

Anonymous said...

Рецепт таков:

[IMG]http://v7em.com/go/vnimanue.png[/IMG]

Blog Archive

Site Meter