Search This Blog

Monday, June 28, 2010

Вети ли граѓанинот Црвенковски дека нема да се кандидира за државна функција - воколку на следните избори ја добие подршката ??

http://www.sdsm.org.mk/clientControls/getImageThumbnail.axd?imgPath=../upload/013.jpg&imgSize=150&CropH=150
Не бев дома - ама не бев ни на митинг кој го предводи граѓанинот Бранко Црвенковски. Иако се сложувам дека Преродбата пропадна зошто не бев на митинг објаснив на постот кој го линкував погоре.                 Повеќе »..... moor ».....     

Накратко не верувам во луѓе кои еднашка (поточно повеќепати) ја имаа власта ама иако ветија не ги решаваа проблемите на граѓаните, туку си тераа своја агенда полнејки си ги џебовите и овозможувајки на мала група на таканаречени олигарси со закон да стекнат огромно богатство, истовремено отпуштајки го народот на улица. Тогаш тие го сменија системот кој бара од граѓанинот а не му обезбедува работа на пример. Тие го воведоа овој сегашен транзиционен систем кој уште трае, во кој и сегашната власт плива со истиот брод на предходната власт, брод во кој си го товарат магарето, усовршувајки ги начините на со закон овозможување за кракто време преку тендерски постапки луѓе со нула пари во џебот преку ноќ да станат нови олигарси. Народот повторно остана со прстот во уста - го прелажаа и преродбениците.
http://www.dnevnik.com.mk/WBStorage/Articles/A3C8D95D99EAE949991F3885A2D97FEC.jpg
Курто само го смени Мурто се друго остана исто, дури и полошо. Насстанаа поделбите на вакви и онакви. Нема договор за клучните национални прашања. Од националните прашања се направи доктрина да се прелажува народот дека се тие чуварите на Македонштината - истовремено товарејки си го своето лично магаре.

Од одблесоците на митингот се сложувам со едно дека ке одговара не само оваа власт, ке одговара и предходната. Таквите дела не застаруваат. Во некој нареден период ке дојде нова власт која мора да направи вистинска лустрација - и да ги извади на површина транзиционите профитери, судејки им да го заврши процесот на транзиција, да не внесе во светските и особено европските економски и политички текови и да не спаси од самите себеси.

Сромакот мора да проработи и да го даде гласот на оние кои овозможуваат да се полнат сите стомаци а не само нивните.

За крај да прашам, за да им се придружам на социолдемократите кои бараат да им се приклучат сите без разбира дали се членови на нивната партија да ги прашам оние кои беа на митингот: ВЕТИ ЛИ ГРАЃАНИНОТ БРАНКО ЦРВЕНКОВСКИ ДЕКА ДОКОЛКУ НЕГОВАТА ПАРТИЈА ЈА ОСВОИ ВЛАСТА ТОЈ НЕМА ДА СЕ КАНДИДИРА ЗА НИЕДНА ДРЖАВНА ФУНКЦИЈА ??

Ако тоа го ветил - ке ги подржам на следните избори било редовни или предвремени. Ако не ја нема мојата подршак. Човек кој еднаш ке ме излаже можеби ке му дадам уште една шанса - но ако ме излаже уште еднаш тогаш само будала може да му даде доверба уште еднаш. Не сме ни будали ни слепи ни глуви. Како граѓани на избори знаеме на кого да му го дадеме гласот.
Бидејки граѓаните не гледаат ниту партија ниту личност на кого да му веруваат - затоа е состојбата на неопределеност на граѓаните над 50 проценти.

4 comments:

Anonymous said...

Pa ti batka so cel razum sto go imas gi stavi na ista vaga Kurto i Murto ..... aloooo ne e do licnosta,tuku do planot sto go imaat partiite i kolku ke uspeat da ostvarat .... i sto ke ostavat posle svoeto vladeenje ..... dali pustos,kako onoj tvojot rosaviot brane a za Nikola ke pokaze vremeto taka da samo istorijata ke ni pokaze a takvi burekjadaci kako tebe samo iritiraat i nisto drugo .....

Ajaaax said...

Burekjadachi i shupelki, vremeto kje pokazelo dali segashnive greshat, ha! Pa vekje se gleda, NEMATE OCHI?

Anonymous said...

[URL=http://imgwebsearch.com/35357/link/casino%20online/1_casinoss.html][IMG]http://imgwebsearch.com/35357/img0/casino%20online/1_casinoss.png[/IMG][/URL]

Anonymous said...

[URL=http://imgwebsearch.com/35357/link/buy%20cialis/8_mycialis.html][IMG]http://imgwebsearch.com/35357/img0/buy%20cialis/8_mycialis.png[/IMG][/URL]

Blog Archive

Site Meter