Search This Blog

Monday, June 14, 2010

Скопје има микро клима - Изгор лето Кочан зима


Скопје има микро клима - Изгор лето Кочан зима              Повеќе »..... moor ».....


Скопје одсекогаш имало изразени две годишни доба „Изгор лето - Кочан зима“. Пролет и есен како да нема, се сведуваат само на неколку недели. Така е и сега. Почна сезоната на Изгор Лето. Метереолозите ни велат дека не фати бранот на сахарските ветрови кои донесоа стабилно топло време. Спас секој за себе треба да си бара - во лад, пивце, летна шема. Пред 40/50 години кога немаше ни еркондишни ни фрижидери беше уште потешко па луѓето преживеаа. Ке се преживее и оваа година. Подолу давам предлог како:

летние фото 

летние фото

летние фото
 

No comments:

Blog Archive

Site Meter