Search This Blog

Sunday, June 27, 2010

НЕ СУМ ДОМА ! ... ама нема да бидам ни на митинг кој го предводи Бранко Црвенковски !!

НЕ СУМ ДОМА ! ... ама нема да бидам ни на митинг кој го предводи Бранко Црвенковски !!
Повеќе »..... moor ».....

Точно е тоа дека ПРЕРОДБАТА ПРОПАДНА, но Македонија не може да биде победничка со некој кој не еднаш, туку неколкупати до сега прелажа на избори и не испорача ПОБЕДА ЗА МАКЕДОНИЈА. Тој испорача победа само за себе и неговите пајташи од партијата и олигархијата која ја створи во процесот на срамната со закон овозможена приватизација. Го створи октоподот и иако не вети не откри кој е главата на октоподот. Вети дека од секоја фамилија ке има по еден вработен - не оствари. Ги поучи и наследниците ВмроДпмне (партија која тој ја створи преку полициски структури за да може да си ги тепа на избори ...) како треба, па и тие кога дојдоа до власт заборавија што ветија, туку се бавеа со самите себе и од луѓе со џемперчиња се сторија во луѓе со кравати и актен ташни, килава бирократија која си ги полни само партијските и своите џепови (ако може СДСМ зашто и тие да не се омрсат ...) - највеќе џеповите на нивните лидери и тие околу нив. Не, не сум ни за нив, не сакам луѓе кои местат тендери и кои не лажат со национализам и лажна преродба. Луѓе кои ветуваат не една туку десет милијарди евра инвестиции. Не несакам луѓе кои ветуваат а не остваруваат.

Време е некој друг да дојде. Не го сакам ни Курто ни Мурто. Не го сакам ни ЛДП од единствена причина што и тие досега беа на власт и ништо не направија.
Мојата порака до Бранко Црвенковски е:

БРАНКО, АКО ЈА САКАШ МАКЕДОНИЈА - ОДИ СИ ДОМА И ЖИВЕЈ СИ ГИ ПЕНЗИОНЕРСКИТЕ ДЕНОВИ. АКО ПАК САКАШ И НАТАМУ ДА РАБОТИШ ЗА СДСМ ТОГАШ ЈАВНО ПРОГОВОРИ ДЕКА СЕ ОТКАЖУВАШ ОД СЕКОЈА ИДНА ФУНКЦИЈА ВО ЕВЕНТУАЛНАТА ВЛАСТ НА СДСМ, ЗА ДА ИМ ТРГНЕ НА ДРУГИТЕ ВО СДСМ - ВАКА ТИ СИ КАМЕНОТ КОЈ СДСМ ГО ВЛЕЧЕ НА ДНОТО ОД ВОДАТА, СО ТЕБЕ ЧАМЕЦОТ НА СДСМ ТОНЕ. БЕШЕ ДО СЕГА СЕ` И НИШТО НЕ НАПРАВИ. ГИ ИЗЛАЖА ОНИЕ КОИ ЗА ТЕБЕ ГЛАСАА НЕКОЛКУПАТИ.
 http://media.a1.com.mk/media/vesti200/branko-crvenkovski-sdsm-pak.jpg http://www.dnevnik.com.mk/WBStorage/Articles/A3C8D95D99EAE949991F3885A2D97FEC.jpg
Што се однесува до мене јас ке чекам да се роди некој наш нов Александар Македонски ... Македонски Лех Валенса кој осем за себе ке поработи и за сите останати Македонци ...

No comments:

Blog Archive

Site Meter