Search This Blog

Monday, February 01, 2010

Црвенковски прави јалова коалиција … Ало Црвенковски Абдицирај ти сосе ветераните кои си ги избрал за коалиција

http://www.bbc.co.uk/worldservice/images/2010/02/20100201175034macedonia_opposition.jpg http://media.a1.com.mk/media/vesti200/branko-crvenkovski-sdsm-pak.jpg
Црвенковски кој неколку пати ја имаше сета власт во Македонија и ништо не направи – прави јалова коалиција со:            Повеќе ».....

  • Ислужениот бате Андов кој во сите системи беше во врвот на власта, пензионер е одавна но сеуште сака власт – ало бате Андов нели ти беше доста
  • Истотака ислужениот Тито Петковски – кој предавнички му помогна на Груевски да направи Влада пред четири години. И тој цел живот е во врвовите на политиката и малку му е, бара уште една шанса. Ало доста ти беше фаќај пензија и гледај внуците – ако те биваше ке направеше нешто додека беше на власт
  • Супер предавникот Оровчанец кој беше со сите – но ете повторно бара слатка фотеља на власта. Му заби нож на Циле Топурковски и ДА, беше со ВмроДпмне и сега е осица против истата ВмроДпмне. Ало човече врати си се на професијата, велат дека си бил одличен лекар – како политичар си НУЛА
  • Со Слободан Угриновски кој сега е председател на Титови Леви Сили – партија со можеби иљада членови но без капацитет за нови свежи сили и самиот е блиску до пензија. Ало Тито одавна умре а со него и неговите идеи
  • Со Партијата на Слободни демократи на Љупчо Јордановски – не сум сигурен дали догура до пензија ама блиску е, некогаш го почитував
  • Со Движењето на Турците на Ердоган Сарач – и за него не сум сиигурен уште колку му фали до пензија.
  • Ваљда ке му се приклучи уште некоја лева пензионерска партија и некоја земјоделска ко онаа на Тантаров. Амди Бајрам е зафатен за да го зачини списокот, ама ке се најде и некоја ромска за да го појача списокот на опозиционерите. Ке прилепи и некоја србска партија и партија на власите.
  • Така ке се стори “голема колаиција“ на демек опозициони партии со многу имиња но без политички капацитет да ги привлечат неопределените а и многу од определените ке помислат дали да гласаат за горните пензионери кои веќе имаа шанса од позиција на власт нешто да направат. Гледам и некоја зелена партија е во коалицијата, дури и некои прогресивци.
Ало Црвенковски абдицирај ти и сите погоре наредени ветерани. Пуштите место на помлади во вашите партии, не на беби фаци – туку на некој од средната генерација, некој кој нема петна во својата политичка кариера ако сакате да победите на следните избори кога и да се одржат. Застани (за Црвенковски важи) во партијата како организатор и јака втора линија – велат си бил добар организатор на партијскиот живот. Во спротивно повторно глатко ке изгубите иако ВмроДпмне и неговата колаиција се грогиран – но со противник како Вас ке ве јаде повторно. Можеби ке изгуби неколку пратеници од сегашните 63 – но повторно против ваква “надежна“ опозиција глатко ке победи … иако водата на Груевски ке му ја помати поделбата на гласачкото тело на ВмроДпмне, каде сигурно доста гласови ке освојат Бошковски и Георгиевски.

Неопределените сеуште немаат за кого да гласаат.

1 comment:

Anonymous said...

Ako bosot vi abdicira so se "veteranite" (ova kako epitet im e premnogu) sto ke ostane od vasata opozicija ..... nisto .... i jalovo se nadevas bosot da abdicira,toj e takov da ako toj tone i celiot brod ke go povlece so sebe ...... navistina steta,taka nikogas nema da se ima jaka opozicija ....... zaklucok .... bosot e navistina rak-rana vo makedonskata politika.

Blog Archive

Site Meter