Search This Blog

Monday, February 22, 2010

По долго и тешко боледување сношти почина мајками Марија

По долго и тешко боледување на 76 годишна возраст сношти почина мајками Марија. Роди четири деца, сите ги одшколува, се радуваше на сите десет внуци. Имаше среќни но и тажни (трагични) моменти во нејзиниот живот. Боледуваше од тешка болест во последните шест години. На крај иако беше голем борец и го сакаше животот, сношти нејзиното срце престана да чука. Ги пробавме сите методи на лечење на болеста, за на крај само една недела да биде сместена во Палијативениот Центар “Сју Рајдер“ во Ѓорче. Вечно сум им благодеран на медицинското особје, лекарите и особено на медицинските сетри од Сју Рајдер кои беа последните ангели чувари во животот на мојата мајка.

3 comments:

Gordan said...

Најискрено сочуство. Тоа е животниот круг...

Anonymous said...

Добро пожаловать всеми известные участники volanskopje.blogspot.com! Такой отменный форум в этой стране!
Год назад встретил интересное содержание с классными текстами. Разные переведённые иноязычные темы касательно всего в мире. К слову: [url=http://newtestsait.ru/node?page=35]Любопытные статьи из английских материалов[/url]
Найдите английские темы - некоторые сильно не спали ночами транслировали миллионы текстов!

Goran said...

Primi go moeto sochustvo

Blog Archive

Site Meter