Search This Blog

Friday, February 05, 2010

Како мали Ѓокица го замислува центарот на Скопје

Горното видео не е виц за Како Мали Ѓококица го замислува центарот на Скопје, ама може и да биде. Стилот е во стил све ми боје лепо стоје.             Повеќе ».....

Сањарија во време на длабока економска криза. Додуше не сум архитект и моето мислење не е стручно.Сонот на сегашните градители излезе на јаве. Додуше во видеото нема колку ова кошта и кој ке го плати цехот на овој сон. Се почна со местењето на скулпрурите пред Влада и внатре во ходниците на Владата. Продолжи со малите скулптури низ центарот на Скопје, за да после четири годиншно сонување на нашиве државни сањари еве сега ни го презентираат својот сон. Се чини некаде во Овчеполе почна да тече нафта и сето ова со таа нафта ке го изфинасираме.

Се вртат ли луѓето од власта како живее народот и стопанството - ни тече ли толку млеко во државата, толку ли не ги гледаат луѓето кои се` повеќе правад гужва кај контејнерите. Сево ова е во стил на шахист почетник кој при секој одигран потег вика многу сум јак, за да го исплаши противникот демек вистина е јак.

1 comment:

Anonymous said...

A zasto ne se prasate zosto mora sve taka da bide ..... e zasto de,odgovori batka ..... zasto sve mora da bide kako sto ke kaze Mali Djokica ...... zatoa sto ste g o l a v o d a ...... ti teknuva ..... golaaaaa voda ... na zalost na opozicijava ..... a ti so niv ...

Blog Archive

Site Meter