Search This Blog

Friday, June 18, 2010

Лифтовите ке доживеат струен удар – Колку убави реформи, кој ги смисли „алал да му е“.

Доаѓа комшијата од куќниот совет пред некој ден на врата и вели: сто денари за куќниот совет и нови сто денари за заедничка струја. Велам аман бе комшија – нели тоа одеше во нашите сметки. Не вели, пак се вратија на старото решение ке мора некој да собира пари за да се плати таа сметка. Тоа му доаѓа исто како некој да собира пари за уличното осветлување и да им ги плати сметките на ЕВН. Законодавците пак утнаа, тие во новите промени за професионализација на куќните совети (демек така нови работни места ке се отвараат) предвиделе дека мора да има посебна сметка за струја.              Повеќе »..... moor ».....


Наздравје, (од готово вересија) пак ке почне често да нема лифт. Некој се по*сра на убаво решение за наплата на заедничка стуја од каде се напојуаше енергија за осветлување на скалите, за движење на лифтот и за пумпите за парно. Осем немање лифт под закана ке биде и скаличното осветлување, зиме значи немање на парно.

Колку убави реформи, Кој ги смисли „алал да му е“.

No comments:

Blog Archive

Site Meter