Search This Blog

Friday, June 18, 2010

Биди кул, биди „Интернет сељак“ – Колку убаво смислено сценарио некој со државни пари да финасира селки ограноци на Младински клубови на ВмроДпмне.

Со вакво мото  во 680 села во Македонија ке се овозможува бесплатен интернет за сите кои ке го ловат сигналот во радиус од 250 метра околу интернет точката (интернет селски трафики) која ке зрачи бесплатен предпоставувам ВиФи интернет. Тоа значи дека пред Кооперација со пивце во рака ке гледаме се повеќе лаптопи – каде селаните по напорниот ден и орање ке се информираат за новите успеси на државата Македонија т.е. нејзиното раководство.             Повеќе »..... moor ».....


Оваа кампања ми личи/подсетува на Интернет клубовите во Македонија – каде тие се претворија во партијски клубови на подмладоците на ВмроДпмне, точки – од каде зрачи партијската пропаганда. Тоа е малку, па по бесплатниот интернет во некои од раскантаните автобуси во Скопје – сега ке се нудат интернет (партијски) точки во поголемите села во Македонија. Мора да се учат и селските врапци да пејат песни за ВмроДпмне.  Да подсетам возејки се по автобусите не видов никој да сурфа – тоа не смета, парите за тој проект некој ги лапна. Вака некој ке ги лапне и овие државни пари, наменети за 650-те интернет трафики.

Колку убаво смислено сценарио некој со државни пари да финасира селки ограноци на Младински клубови на ВмроДпмне.

No comments:

Blog Archive

Site Meter