Search This Blog

Saturday, June 12, 2010

Лажат ли портпаролите ?

За Портпарол вообичаено се поставува човек кој и кога ке каже нешто неможеш до крај да откриеш што сакаше да каже човекот. Ти зборува но не ти дава информација – врти како киша око Крагуевца. Заради потреба или мода сите наши министерства и јавни претпријатија имаат Портпароли. Повеќето од нив се голобради момчиња (како што се и поголем број на директорите на јавните претпријатија, (а и министерствата се преполни со бејби фаци во највисоките редови) на кои портпаролството им е прво вработување. Сетите се на Портпаролот на Министерството за надворешни.                  Повеќе »..... moor ».....


Дека доброто вршење на портпаролска работа значи дека може да напреддуваш во службата – докажа примерот на Боцевски кој иако без партијска книшка стана заменик Премиер. Ептен си го биваше во портпаролската работа, башка и бивш блогер. Некаде пукна тиквата, сега Боцевски е опозиција на истата Влада која стопати ја фалеше и ја вадеше од политичката кал, вешто бирајки ги зборовите. Најнов пример за Портпарол кој несака веќе да лаже е оставката (отказот) на Портпаролот во Министерството за здравство. Забарите изгледа не се добри лажговци.
  • Портпаролот на Фондот за здравство не сака веќе да лаже. „Не сакам да бидам дел од овој тим, од оваа погубна политика и систем, кој откако фрли милиони евра по маркетинг-кампањи за стимулација на потомството, го стави Фондот во ситуација да не може со месеци да ги исплати породилните боледувања, а да не зборуваме за другите боледувања“ … … Сите реформски одлуки што го доведоа здравството до ова дереџе, според Гацов, се донесени и се спроведени со директен диктат на Никола Груевски и на Мартин Протуѓер.
Најдобри „лажгивци“ порпароли секако се новинарите. Колку поискусен толку подобар „лажго“.

No comments:

Blog Archive

Site Meter