Search This Blog

Friday, June 04, 2010

На кого му служи државата … чии интереси штити

На кого му служи државата, на граѓанинот или на корпорациите. Нас граѓаните не убедуваат дека државата служи да ни обезбеди полесно да ги остваруваме нашите граѓански интереси во ситем (држава) каде преку почитувањето на нашите граѓански права и слободи се остваруваат нашите интереси. Но дали е тоа така. Се чини дека корпорациите зедоа се во свои раце – па и државата.           Повеќе ».....

No comments:

Blog Archive

Site Meter