Search This Blog

Thursday, June 17, 2010

По митингот на позицијата (ВмроДпмне) – на митинг повикува и опозицијата (СДСМ) ??

http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:a9ZwK9A-9a4_bM:http://img253.imageshack.us/img253/2033/32093365qo6.jpg http://media.a1.com.mk/media/vesti200/sdsm-logo.jpg
Имам чувство како утре дека ке започнат нови избори. ВмродДпмне наметна нов стил на партијска активност – перманентна пресија со нови избори и рејтингувања. Позицијата славејки го дваесетиот роденден на партијата ВмроДпмне се исфали за своите постигања. Не кажа ни збор самокритика – кривци  за нив се домашните непријатели и медиумите кои не ги сакаат. Како Тито да го слушам.                      Повеќе »..... moor ».....


СДСМ да не е покус кани на голем митинг на 27 Јуни – пред Владата на РМ – мотото им е „Ние сме за победничка Македонија“.
СДСМ во зениотот на своето владеење не убедување дека е темелник на државноста на Македонија а позади тоа спроведе закон за деноционализација со кој го легализира грабежот на фабричкиот и општествениот имот. ВмроДпмне одсекојпат себе си се представуваат за најпатриотска партија „За татковината се работи“ – позадината им е тендерски грабеж и партизација на државниот апарат. Едно време донесоа закон партиите да имаат право на бизнис и профит. За себе ја присвојиа патриотската  историјата на Македонија и сакаат да владеат наредните 100 години, демек само они можат само они знаат. За нив се поважни мртвите од живите Македонци.

Вистината во моментот е дека народот над 50 проценти не верува во ниедна сегашна партија ниту лидер. Во моментот се владее со 25 процентна подршка, а довербата во најсилниот лидер е само со 21 процентна подршка. Но и покрај тоа законот им дава легална можност за се – можат ако сакаат дури и уставот да го менуваат, законите се подразбираат.

Е сега лекот каде е? Во демократизацијата на големите партии, одтаму треба да се почне. Крајно време е да се престане со султанството во партиите.

No comments:

Blog Archive

Site Meter