Search This Blog

Tuesday, June 29, 2010

Маж и Жена - низ заедничките години ... Зошто никој не линкува извор на испирација за својот текст ?!

http://www.on.net.mk/WBStorage/Articles/34DD0A660CDF2F428A2AB563EF115516.jpg 
Маж и Жена - низ заедничките години ...

Маефиев закон е дека (го имам слушнато во Багдад пред скоро 30 години од мој постар пријател со кого заедно работевме во Ирак, тогаш бев тазе женет едвај неколку години и се насмејав - но сега гледам дека бил во право):            Повеќе »..... moor ».....
  • Мажот и жената стапуваат во брак најчесто од љубов, но и од потреба ...
  • По дваесет години во бракот почнуваат да си личат меѓусебе, како оние на првата слика, но и од третата и последната ...
  • По триесетини години стануваат „брат и сестра“, почнуваат се повеќе да личат меѓусебе ...
  • Но, по педесет години заеднички живот стануваа „сестри близначки“ ...
Инспирацијата е од тука. Зошто старите парови си заличуваат?
Јас бев поштен и линкував од каде добив инспирација за мојот пост. Он.нет порталот не линкуваше. Еве ја можната инспирација на Он.Нет:
http://www.tonic.com/image/85686-360-the-happy-lovebirdsjpg.jpg
http://msnbcmedia1.msn.com/j/msnbc/Components/Photos/060214/060214_lookalikes_hmed_9a.grid-6x2.jpg 
Он:Нет порталот можел да ја дрпне и долната фотографија која е на исто место за иста тема
http://www.nypost.com/r/nypost/blogs/popwrap/200904/Images/200904_Hilary-swank-look-a-like.jpg 
Да се разбереме крадат и не кажуваат извори скоро сите мејстрим медиуми. Ме крадат и мене.
На истава тема пишуваа и:

No comments:

Blog Archive

Site Meter