Search This Blog

Thursday, June 10, 2010

Каков-таков премиер

Каков-таков премиерБилјана Јанкова. За какво ли кормило на брод раскажува нашиот премиер Груевски, повеќе од сигурна сум дека зборува за брод што тоне и што самиот ни го приреди за овие четири години мандат. … … За овие четири години успеа кај нас повторно да створи страв од уште едни конфликти, во овие четири години светската економска криза му беше крива за економското осиромашување, додека Албанија, Црна Гора и цело соседство се фалат за позитивен раст и наплив на инвеститори. … … И повеќе од страшно е тоа што премиер на една држава дава изјава од типот дека ние сме биле каков-таков народ. Има ли нешто пострашно од тоа да си го ставате патриотизмот на чело, а за народот да кажувате дека ви е каков – таков?! … … Секој вистински патриот работи за државата, патриотот не се самопрогласува за воин и борец на вистинските добра ако народот тоа реално не го почувствува. Ако некој ја види статистиката од пред неколку години и се спореди со денес, ќе видиме дека државата ни е на последно место на Балканот и тоа по сите параметри. Зарем тоа беше сонот на Груевски?

No comments:

Blog Archive

Site Meter