Search This Blog

Wednesday, June 02, 2010

Бдп ни расте а ни паѓа индустриското производство ??

Државниот завод за статитика искочи со нови бројки во кои има голема нелогичност дека БДП ни пораснал во четвртиот квартал за 1.2 % а индустриското производство во април 2010 година, во однос на април 2009 година, изнесува 90.4, што значи негов пад за неполни десетина проценти.                 Повеќе ».....


Ги штима ли државата бројките, за да го одржува рејтинтот како кај бирачите така и кај странските банки за да добие поповолни кредити. Ги штимаше резултатите и Грција но вистината секојпат излегува на видело. Грците сега скапо плаќаат за штимањето на бројките. За штимањето во Грција плати и предходната Влада на Грција – ги изгуби изборите. Ако штимаме брзо ке почнеме и ние да плаќаме, за штимањето ке плати и сегашната власт (ако штимаат де). Фали да се пофалиме дека и покрај се пак сме го намалиле бројот на невработените !!.
Bookmark and Share

No comments:

Blog Archive

Site Meter