Search This Blog

Monday, October 26, 2009

Еден ден “магарето(народот) што власта го учи да не јаде“ - ке мора да цркне ... или

Власта направи кампања на сите медиуми (се разбира со народни пари) дека секој ден во секој поглед се повеќе и повеќе напредува ... да не спомнувам бројки - не гледам ни еден економски показател кој оди напред и покрај силното штимање на бројките на статистиката ... Посото Невработеноста - прашање на менталитетот! - пробува да ни појасни дека за високата невработеност крив е народот кој не се самовработува во малото стопанство.         Повеќе ».....

Очито е дека Careca ... пишува на тема која не ја познава. Намесо нови тиради ке дадам само линкови на постови за кои пишував на темата:

No comments:

Blog Archive

Site Meter