Search This Blog

Thursday, October 15, 2009

Се слави почеток на нешто што нема да се случи ...

http://media.a1.com.mk/media/vesti200/izvestaj-reakcii1.jpg http://www.novamakedonija.com.mk/Uploads/News/baknuvanje.jpg
Македонската Влада и ние граѓаните деновиве славевме нешто за кое сите шпекулираме дека нема да се случи (почеток на преговори со ЕУ) во декември оваа година ... иако нели над 95 % од граѓаните го послакуваат ...               Повеќе ».....

Рен наместо рибарска приказна (од минатата година) сега излезе со многу поедноставна приказна да ја соопшти радосната вест - почеток на преговорите со ЕУ ... Иговори три реченици. Владата на РМ го стопира кадарот по првата реченица. Рен изгледа повторно не го разбравме - пак ке треба да ни дојде некој енглез, да ни покажува колку е саатот на неговиот часовник а колку на нашите што ги немаме ... Скоро сите се убедени дека ке се повтори сценариото од Букурешт - кога Македонија доби вето иако доби пофалба дека ги исполнила сите услови ...

Вака е и сега, Македонија е пак потапшана по рамо дека ги исполнила условите АМА ... ...

No comments:

Blog Archive

Site Meter